AZHT.net  

Go Back   AZHT.net > Model Specific Tech Forums > EG Civic/Del Sol + DC Integra

EG Civic/Del Sol + DC Integra Civic (92-95), Del Sol (93-97) and Integra (94-01) Discussion

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 08-08-2015, 07:33 PM   #1
phatman
 
Join Date: Apr 2010
Location: Tucson, AZ
Posts: 1,070
iTrader: (1)
Bogging down under load

92 CX Hatchback
D15B8, all stock

Recently replaced the head gasket. Everything checked out before reinstallation. Now it's bogging under load. I can get up to around 3500 alright, but after that the intake get loud and just starts bogging down hard. Idle is fine, though I can hear a pop hear and there out of the tailpipe. Otherwise, no other issues running.

I've replaced the cap and rotor along with the spark plugs to no avail. I'm puzzled. Now, it doesn't always come down to idle smoothly, so I wonder if the EACV is going bad, or perhaps the TPS.

Thoughts?
__________________
92 Civic CX
03 Pilot EX - People mover

Jason
phatman is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2015, 09:30 PM   #2
CAPTAIN CAAAAAAAVEMAN
WAT UP DAWG?
 
CAPTAIN CAAAAAAAVEMAN's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: mesa, AZht
Posts: 3,745
iTrader: (6)
O2 sensor? I would get a code thos when trying to push pedal past bog...
__________________
@AZ_caveman

PM me for all your graphic needs! Banners, vehicle wraps or decals, custom wallcovering, fine art, window graphics, flags, table cloths, etc.


CAPTAIN CAAAAAAAVEMAN is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2015, 11:52 PM   #3
theAngryMarmot
1 Marmot to Rule All
 
theAngryMarmot's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Phoenix.
Posts: 14,795
iTrader: (10)
Double check your timing.
__________________
1995 Civic Coupe "Whistlepig"
ďA manís character may be learned from the adjectives which he habitually uses in conversation.Ē -Mark Twain
theAngryMarmot is offline   Reply With Quote
Old 08-09-2015, 03:29 AM   #4
king06
SOY JUAN CAMANEY,CHINGON!
 
king06's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Glendale
Posts: 6,109
iTrader: (14)
What Paul said, double check. Sounds like its off a tooth? Or maybe more.
king06 is offline   Reply With Quote
Old 08-09-2015, 06:42 AM   #5
phatman
 
Join Date: Apr 2010
Location: Tucson, AZ
Posts: 1,070
iTrader: (1)
That's the only other thing I was thinking of. Not getting any codes. May have moved a tooth when I did the gasket. Thanks guys.
__________________
92 Civic CX
03 Pilot EX - People mover

Jason
phatman is offline   Reply With Quote
Old 08-26-2015, 01:04 PM   #6
phatman
 
Join Date: Apr 2010
Location: Tucson, AZ
Posts: 1,070
iTrader: (1)
Ended up taking the belt off the cam gear after marking the belt and a tooth before it on the gear. Turned the gear back to match up with the marking on the belt. Issue solved. Was timing the whole time.
__________________
92 Civic CX
03 Pilot EX - People mover

Jason
phatman is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin® Version 3.8.0
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
©AZHT.net 2004-2018
Design by HTWoRKS