AZHT.net  

Go Back   AZHT.net > Model Specific Tech Forums > Accord + Prelude

Accord + Prelude All Accord and Prelude Discussion

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 02-06-2012, 01:14 PM   #1
RYNO
 
Join Date: Feb 2012
Location: Tucson, Arizona
Posts: 9
iTrader: (0)
Code p1362 TDC no signal

Hey anyone? So I have a 97 prelude base that I swapped a JDM h22a into. I converted it to obd2 to pass emissions, I swapped over all the parts from the usdm h22a4 that are obd2. So I installed the engine in the car and ran it and it goes into limp mode and wont go passed 3000rpm and runs error code p1362, which is top dead center no signal. The one thing I did use from the jdm motor was the lower timing gear that goes on the crank because the usdm timing gear was kinda messed up. So is there a sensing device in the timing gear for the crank pos/TDC sensor to read that the jdm gear doesn't have Or do you think that the crank/TDC sensor just went bad???
RYNO is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2012, 01:27 PM   #2
C.R.A.Y.
ravi speaks in 3rd person
 
C.R.A.Y.'s Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Phoenix
Posts: 8,418
iTrader: (31)
yes the jdm motor dont have the sensor that comes off the crank. best bet would be to splice the signal with the signal from the dizzy, they output the same pulse. But that is for the ckf not the tdc, tdc is in the dizzy... however i have seen the "p" codes be confused. id try the bypass and go from there.

http://technet.ff-squad.com/ckftrick.htm
__________________
Modern Performance and Tuning
We wont leave a rag in your motor

Brand tuning is under achieving
#torquedtospecmainssquad
C.R.A.Y. is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2012, 01:49 PM   #3
RYNO
 
Join Date: Feb 2012
Location: Tucson, Arizona
Posts: 9
iTrader: (0)
Well I have the usdm obd2 dizzy thats has the external coil on the engine right now. I thought they moved the crank/tdc sensor was moved from the dizzy to the timing belt crank area on the usdm h22. I pretty much swapped over all the usdm obd2 parts and sensors and wire harness onto the jdm h22 to make it obd2. The only part that i used from the jdm motor was the timing belt crank gear. I was wondering if the jdm crank gear that i used doesn't have the sensing device that the crank/tdc sensor picks up?
RYNO is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2012, 01:54 PM   #4
Rzarectah
'Qd2xh6 ++' Good game...
 
Rzarectah's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Shaolin
Posts: 5,012
iTrader: (15)
Do what Cray says. The gear has nothing in it that will sense position. TDC is in the dizzy alone, can you borrow someones dizzy and switch it out real fast to see if it fixes the problem?
__________________
Fuck a Queen, I'll show you what a Knight and a Rook will do.

Last edited by Rzarectah; 02-06-2012 at 02:04 PM.. Reason: dont ask
Rzarectah is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2014, 02:01 AM   #5
Quentin
Banned
 
Join Date: May 2014
Location: Palo Alto, USA
Posts: 1
iTrader: (0)
Thank you for the*informative*posts.
Quentin is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin® Version 3.8.0
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
ŠAZHT.net 2004-2018
Design by HTWoRKS