AZHT.net  

Go Back   AZHT.net > Model Specific Tech Forums > EK Civic

EK Civic Civic (96-00) Discussion

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-08-2015, 11:24 AM   #1
jdm_crx_whore
Mobile AZHT Whore(JSMŽ)
 
jdm_crx_whore's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: ur mom bed,phx az
Posts: 830
iTrader: (8)
need some help

okk sooo i have a 97 coupe with d15z1
yes i know why? but problem is tht im having issue starting it
swap was done by a friend car ran good took it home now it wont start?!!
i moved the wires around and tries to start soo i think it my wires that are mixed up
anybody have the right fireing order for d15z1
__________________
jdm_crx_whore is offline   Reply With Quote
Old 04-08-2015, 11:53 AM   #2
cbaracing
 
Join Date: Mar 2006
Location: Gilbert
Posts: 40,436
iTrader: (187)
firing order is the same as any other single cam

1 3 4 2

cbaracing is offline   Reply With Quote
Old 04-08-2015, 12:14 PM   #3
jdm_crx_whore
Mobile AZHT Whore(JSMŽ)
 
jdm_crx_whore's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: ur mom bed,phx az
Posts: 830
iTrader: (8)
ok i know that but on my dizzy one start at the bottom right
__________________
jdm_crx_whore is offline   Reply With Quote
Old 04-08-2015, 12:34 PM   #4
4dr_ed3
 
4dr_ed3's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Glendale
Posts: 4,686
iTrader: (12)
post #4... google is your friend

http://www.d-series.org/forums/natur...ease-help.html
4dr_ed3 is offline   Reply With Quote
Old 04-08-2015, 01:25 PM   #5
jdm_crx_whore
Mobile AZHT Whore(JSMŽ)
 
jdm_crx_whore's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: ur mom bed,phx az
Posts: 830
iTrader: (8)
thanks ima try some ov that info
might be dizzy bcuz i went from obd1 to obd2
__________________
jdm_crx_whore is offline   Reply With Quote
Old 04-08-2015, 01:45 PM   #6
cbaracing
 
Join Date: Mar 2006
Location: Gilbert
Posts: 40,436
iTrader: (187)
Quote:
Originally Posted by jdm_crx_whore View Post
thanks ima try some ov that info
might be dizzy bcuz i went from obd1 to obd2
more than likely and there really wasnt any reason to do that either
cbaracing is offline   Reply With Quote
Old 04-08-2015, 03:16 PM   #7
jdm_crx_whore
Mobile AZHT Whore(JSMŽ)
 
jdm_crx_whore's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: ur mom bed,phx az
Posts: 830
iTrader: (8)
yes bcuz d15z1 is obd1 and my civic is obd2
__________________
jdm_crx_whore is offline   Reply With Quote
Old 04-08-2015, 05:03 PM   #8
cbaracing
 
Join Date: Mar 2006
Location: Gilbert
Posts: 40,436
iTrader: (187)
Quote:
Originally Posted by jdm_crx_whore View Post
yes bcuz d15z1 is obd1 and my civic is obd2
i understand that part but they make jumpers for that reason

what distributor did you use on said d15z1?
cbaracing is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2015, 11:24 AM   #9
Broskiballa
Master Giraffe Egyptian
 
Broskiballa's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: az
Posts: 4,531
iTrader: (15)
What ecu and wire harness are you using as well?
What caused it to stop starting? As in, did you mess with something after you swapped and got it home?
__________________
Giraffe
Broskiballa is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2015, 01:27 PM   #10
jdm_crx_whore
Mobile AZHT Whore(JSMŽ)
 
jdm_crx_whore's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: ur mom bed,phx az
Posts: 830
iTrader: (8)
obd2 harness with obd1 alt plug
obd1 ecu with jumper to obd2
__________________
jdm_crx_whore is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2015, 02:11 PM   #11
cbaracing
 
Join Date: Mar 2006
Location: Gilbert
Posts: 40,436
iTrader: (187)
Quote:
Originally Posted by cbaracing View Post

what distributor did you use on said d15z1?
cbaracing is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2015, 03:12 PM   #12
jdm_crx_whore
Mobile AZHT Whore(JSMŽ)
 
jdm_crx_whore's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: ur mom bed,phx az
Posts: 830
iTrader: (8)
idk didnt come with a dizzy my friend put on i think its from ad16y7
__________________
jdm_crx_whore is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2015, 04:42 PM   #13
cbaracing
 
Join Date: Mar 2006
Location: Gilbert
Posts: 40,436
iTrader: (187)
Quote:
Originally Posted by jdm_crx_whore View Post
idk didnt come with a dizzy my friend put on i think its from ad16y7
and that one fit properly?
cbaracing is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2015, 10:16 PM   #14
jdm_crx_whore
Mobile AZHT Whore(JSMŽ)
 
jdm_crx_whore's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: ur mom bed,phx az
Posts: 830
iTrader: (8)
No just top bolt aligns
__________________
jdm_crx_whore is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2015, 10:46 AM   #15
cbaracing
 
Join Date: Mar 2006
Location: Gilbert
Posts: 40,436
iTrader: (187)
Quote:
Originally Posted by jdm_crx_whore View Post
No just top bolt aligns
there is your problem. you cannot properly time the car with the distributor like that. get the proper distributor and a obd1/2 distributor jumper and that should fix the problem
cbaracing is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2015, 01:32 PM   #16
Broskiballa
Master Giraffe Egyptian
 
Broskiballa's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: az
Posts: 4,531
iTrader: (15)
Quote:
Originally Posted by cbaracing View Post
there is your problem. you cannot properly time the car with the distributor like that. get the proper distributor and a obd1/2 distributor jumper and that should fix the problem
BAM! Chris, you sir are a fine ass honda detective. :P
__________________
Giraffe
Broskiballa is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2015, 05:49 PM   #17
jdm_crx_whore
Mobile AZHT Whore(JSMŽ)
 
jdm_crx_whore's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: ur mom bed,phx az
Posts: 830
iTrader: (8)
does anybody have an obd1 dizzy n jumper
__________________
jdm_crx_whore is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin® Version 3.8.0
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
ŠAZHT.net 2004-2018
Design by HTWoRKS