AZHT.net  

Go Back   AZHT.net > Model Specific Tech Forums > RSX + EP3

RSX + EP3 All RSX and EP3 (02-05 Civic Si) Discussion

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-06-2012, 05:34 PM   #1
GtecD16
 
GtecD16's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Chandler az
Posts: 944
iTrader: (4)
misfiring need some help

long story short i have a misfire
ive changed the spark plugs and checked the ignition coils and they are all good
ive done a fuel cleaner still has it
the weird thing is its not all the time it comes and goes
like yesterday it was really bad its like bogging down on me but today ran really good

i got the codes for misfire in cylinder 1 3 4 and the catalytic converter(that one i know i have DCRH on)last a bad knock sensor
ive read in other forums that it can cause a misfire but any ideas would be great

most shops want 85 bucks just to diagnose it dont really feel like paying that much to just find out what wrong with my car
GtecD16 is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2012, 08:25 PM   #2
1017Tegra
 
1017Tegra's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: east valley
Posts: 1,000
iTrader: (4)
have you replace distributors cap and rotor?
__________________
O SH1T VTEC
1017Tegra is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2012, 09:57 PM   #3
GtecD16
 
GtecD16's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Chandler az
Posts: 944
iTrader: (4)
Ep3 don't use distributors we have ignition coils
GtecD16 is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2012, 05:57 AM   #4
VTEC_DPN
eh... I've seen better
 
VTEC_DPN's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Phx,AZ
Posts: 1,124
iTrader: (2)
Had a em2 that did the same. Sometimes would run fine and other times miss fire codes would come up.... I did change the knock sensor and the problem never came back but not 100% sure on that cuz i sold the car...
VTEC_DPN is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2012, 10:29 AM   #5
GtecD16
 
GtecD16's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Chandler az
Posts: 944
iTrader: (4)
ill have to swap mine out it might just be that since i know the code showed up for a bad knock sensor
GtecD16 is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2013, 06:15 PM   #6
twisterfelix
 
twisterfelix's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Tucson
Posts: 53
iTrader: (1)
Might need a valve lash adjustment. Itll throw a cel if its too tight. I had a Cylinder 2 misfire.
twisterfelix is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2013, 02:01 PM   #7
phoDATbiet
 
phoDATbiet's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: phx
Posts: 62
iTrader: (0)
it could be bad gas or a clogged injectors. also when you check your ignition coil did you have some resistance
phoDATbiet is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2013, 08:42 PM   #8
808SPDZNE
 
808SPDZNE's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: Avondale
Posts: 265
iTrader: (0)
Quote:
Originally Posted by phoDATbiet View Post
it could be bad gas or a clogged injectors. also when you check your ignition coil did you have some resistance
there is no such thing as bad gas from a gas station causing clogged injectors. atleast 1 in a million chance, no. primary ignition coil should be 0-5 ohms and secondary is 5-15 k ohms. sounds more like a bad knock sensor or crank sensor.
__________________
--SZR Hawaii--808Kustoms--FAKASAAP!--
808SPDZNE is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2013, 04:35 PM   #9
GtecD16
 
GtecD16's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Chandler az
Posts: 944
iTrader: (4)
Since this post I replaced the knock sensor and still nothing. I then replaced the fuel injectors and boom problem fixed, until the other day started up again so I am thinking one of these went bad. Just got my newer 630cc in the mail will throw these on and hope the problem is resolved
__________________
1998 civic ek-Sold
1999 Civic EM1- Sold
2004 Civic Si ep3 Boosted- Daily DriverA3 died
2004 Civic SI EP3 Full K24a2 swap - Still DD
Tuned @ HgH Tuning 218 Hp - 180 Tq
GtecD16 is offline   Reply With Quote
Old 03-13-2013, 03:57 PM   #10
taintschwacker
I GOT'S THE POO ON ME!!
 
taintschwacker's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: heimi town
Posts: 3,688
iTrader: (3)
Quote:
Originally Posted by GtecD16 View Post
Since this post I replaced the knock sensor and still nothing. I then replaced the fuel injectors and boom problem fixed, until the other day started up again so I am thinking one of these went bad. Just got my newer 630cc in the mail will throw these on and hope the problem is resolved
Did you replace the injector seals when you did them? if you used the old ones then i would check into maybe one of them being torn and causing a leak.
__________________
Quote:
Originally Posted by jdmegmarcus View Post
2000 cash someone come get this , its stupid quick has nearly a full tank of gas
Quote:
Originally Posted by ICD View Post
Fuuuuuuuu

Would have been interested if tank was full.
taintschwacker is offline   Reply With Quote
Old 03-13-2013, 04:14 PM   #11
Nando1
 
Nando1's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: Rialto, California
Posts: 187
iTrader: (0)
If you think it's your injecters try changing all your fuel filters aswell .....
Nando1 is offline   Reply With Quote
Old 03-13-2013, 07:24 PM   #12
Colten79
Drew
 
Colten79's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Carlsbad, CA
Posts: 6,541
iTrader: (28)
I had a misfiring issue similar to this.. Check your cam sensors, and cam pulse wheels..
One of the teeth on my exhaust cam pulse wheel broke off a while back and it would cause it to mis on start up, and sometimes in low rpms (while under a load).
Quote:
Originally Posted by 1017Tegra View Post
have you replace distributors cap and rotor?
oh no you di-int
Lol
__________________
Energy flows where attention goes..
HoodRich
Colten79 is offline   Reply With Quote
Old 03-16-2013, 01:06 AM   #13
GtecD16
 
GtecD16's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Chandler az
Posts: 944
iTrader: (4)
Quote:
Originally Posted by Nando1 View Post
If you think it's your injecters try changing all your fuel filters aswell .....
ep3 dont have fuel filters, its just a fuel bag inside of the fuel pump
__________________
1998 civic ek-Sold
1999 Civic EM1- Sold
2004 Civic Si ep3 Boosted- Daily DriverA3 died
2004 Civic SI EP3 Full K24a2 swap - Still DD
Tuned @ HgH Tuning 218 Hp - 180 Tq
GtecD16 is offline   Reply With Quote
Old 03-16-2013, 01:07 AM   #14
GtecD16
 
GtecD16's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Chandler az
Posts: 944
iTrader: (4)
Quote:
Originally Posted by Colten79 View Post
I had a misfiring issue similar to this.. Check your cam sensors, and cam pulse wheels..
One of the teeth on my exhaust cam pulse wheel broke off a while back and it would cause it to mis on start up, and sometimes in low rpms (while under a load).

oh no you di-int
Lol
i havnt tryed that yet, did you get a CEL code for that?
i do hear like a rattle somewhere from my engine at cruising speeds wonder if it might be that
__________________
1998 civic ek-Sold
1999 Civic EM1- Sold
2004 Civic Si ep3 Boosted- Daily DriverA3 died
2004 Civic SI EP3 Full K24a2 swap - Still DD
Tuned @ HgH Tuning 218 Hp - 180 Tq
GtecD16 is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2013, 06:59 PM   #15
tegg
 
tegg's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Cowtown
Posts: 676
iTrader: (4)
Try to do a compression test. Sometimes that causes misfires
tegg is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2013, 07:48 PM   #16
GtecD16
 
GtecD16's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Chandler az
Posts: 944
iTrader: (4)
Ended up being a bad fuel pump
__________________
1998 civic ek-Sold
1999 Civic EM1- Sold
2004 Civic Si ep3 Boosted- Daily DriverA3 died
2004 Civic SI EP3 Full K24a2 swap - Still DD
Tuned @ HgH Tuning 218 Hp - 180 Tq
GtecD16 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin® Version 3.8.0
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
ŠAZHT.net 2004-2013
Design by HTWoRKS